Stiinta si tehnica
2
voturi
adaugata de paul in urma cu 5916 zile (via gandul.info)
Avioanele sunt testate în condiţii extreme într-un laborator special din Coreea de Sud. Experimentul nu este unul doar pentru depăşirea limitelor, ci şi pentru o siguranţă maximă a pasagerilor pe viitor.
3
voturi
adaugata de paul in urma cu 5909 zile (via gandul.info)
Genetica face din nou paşi mari pentru a atinge “visul” oricărui bolnav: vindecarea printr-o simplă injecţie a unor boli genetice sau a unor maladii grave, incurabile la această oră.
2
voturi
adaugata de paul in urma cu 5902 zile (via gandul.info)
Nici creşterea preţului la ţiţei, nici criza de pe pieţele financiare nu pot provoca pierderi mai mari agriculturii mondiale decât dispariţia rapidă şi încă neelucidată a albinelor din Emisfera nordică, avertizează Institutul naţional de cercetări agricole (INRA) din Franţa.
2
voturi
adaugata de paul in urma cu 5902 zile (via gandul.info)
Cercetătorii au reuşit să ne apropie şi mai mult de lumea demnă de filmele ştiinţifico-fantastice, dovedind că aeronavele se pot autoinstrui. Mai exact, oamenii de ştiinţă au inventat un roboţel-elicopter care poate învăţa de la alte aeronave diverse mişcări pe care apoi le poate reda.
2
voturi
adaugata de paul in urma cu 5902 zile (via gandul.info)
Tehnologia nucleară ar putea fi curând exportată...pe Lună! Reactorul ce va permite fisiunea nucleară în spaţiu ar trebui să alimenteze, potrivit Live Science, baza americană ce va fi instalată pe suprafaţa satelitului natural al Pământului.
2
voturi
adaugata de paul in urma cu 5901 zile (via gandul.info)
Centrul European pentru Cercetări Nucleare (CERN) a anunţat că Large Hadron Collider (LHC), cel mai mare accelerator de particule din lume, nu va fi repornit până la primăvară.
2
voturi
adaugata de paul in urma cu 5895 zile (via gandul.info)
Cel mai mare vas de croazieră din lume a fost lansat la apă, în Germania, şi se îndreaptă spre un port din statul american Florida de unde va fi exploatat comercial, însă sub pavilion maltez.
2
voturi
adaugata de paul in urma cu 5895 zile (via gandul.info)
Tot mai multe studii sunt consacrate în ultimul timp unui tip de poluare mai puţin cunoscut: poluarea luminoasă. Excesul de iluminat public noaptea nu numai că produce o cantitate mare de gaze cu efect de seră (4% din total), dar perturbă puternic (şi uneori ireversibil) sănătatea umană şi echilibrul ecosistemului.
2
voturi
adaugata de paul in urma cu 5888 zile (via gandul.info)
Câinii care descoperă explozibili, pachete de heroină sau trupuri umane îngropate sub dărâmături ar putea deveni o simplă „ciudăţenie” a istoriei, odată cu producerea unui nas atificial care reproduce receptorii simţului olfactiv.
2
voturi
adaugata de paul in urma cu 5888 zile (via gandul.info)
În cel mult 10 ani de acum înainte, pe piaţă va fi disponibilă o tehnologie la care visează orice iubitor de science-fiction: televiziunea holografică. De pildă, am putea să urmărim, chiar pe măsuţa de cafea din bucătărie, cupa mondială de fotbal şi să stăm „faţă în faţă” cu Ronaldo sau, mai bine zis, cu holograma lui.


Pagini: Prev 1 2 3 4 5 Next

Adauga o stire

 







Zvon.ro